Samuel

Olen 32-vuotias, alunperin Lahdesta Helsinkiin muuttanut vankilalääkäri Suomenlinnasta. Harrastan paritanssia, judoa, purjehdusta, pienen puuveneemme kunnostamista sekä oluen valmistusta. Kirjallisuus, luonto, musiikki ja perhe ovat minulle tärkeitä asioita.

Persoonana minua on kuvattu asioista kiinnostuneeksi, päätöksenteossa faktoihin luottavaksi, rennoksi, sosiaaliseksi ja aikaansaavaksi tiimipelaajaksi. Neuvottelutaitoni ovat hyvät ja olen hyvä kuuntelija.

Adouchief on kalmukialainen sukunimi äitini puolelta sukua. Kalmukkian tasavalta sijaitsee Kaspianmeren rannalla Kaukasus-vuoriston ja Volgan välisellä arolla ja on osa Venäjän federaatiota. Kalmukit ovat mongolikansa ja pääosin buddhalainen kansa- ainoana Euroopassa. 

Kielitaitoa ja kulttuurituntemusta omaan suomen ja ruotsin lisäksi hyvällä tasolla englannista ja saksasta, sekä kohtuullisella tasolla venäjästä ja ranskasta. Vanhempani ovat tutustuneet opinnoissaan Leningradissa ja muuttaneet sittemmin Suomeen. Vaikka meillä olisi voitu puhua venäjää, niin ei tehty monimutkaisista syistä johtuen. Olen kuitenkin opetellut venäjää aikuisiällä ja opiskellut hetken Pietarissa lääketieteellisessä Pavlov-instituutissa. Lisäksi olen opiskellut koulussa saksaa ja saattanut sen hyvälle tasolle vaihto-oppilasaikana. 

Koulutus ja työhistoria

  • Lääketieteen lisensiaatti Helsingin yliopistosta 2018
  • Väitöskirjatutkija Zoonoosivirologian tutkimusryhmä (prof. Vapalahti Group), Helsingin yliopisto
  • kaksi vertaisarvioitua artikkelia julkaistuna

Työpaikkoina muun muassa

  • Vankiterveydenhuollon vankilalääkäri ja vs alueylilääkäri Etelä-Suomen alueella
  • HYKS vs osastonlääkäri lastenpsykiatrian akuuttiosastolla Lastenlinnassa
  • HYKS vs osastonlääkäri nuorisopsykiatrian akuuttiosastolla Kellokoskella
  • HUS ja Helsingin päivystysalueen lääkärinä Hyvinkään ja Malmin sairaaloissa
  • SiunSote vs terveyskeskuslääkärinä Joensuussa

Poliittisena toimijana

Olen nuoresta saakka ollut poliittisesti aktiivinen – maailman epäreiluudet ja epätehokkuus saivat sapen kiehumaan tuolloin ja ne harmittavat edelleen. Aikuisiällä olen kokenut poliittisen tekemisen tarvetta ja piipahtanut lyhyesti eri järjestöissä ja yliopistopolitiikassa. Pääosin olen kuitenkin keskittynyt opintoihin sekä maailman kommentointiin ystäväpiireissä. Kesän 2020 aikana vakuutuin lopulta, että on aika toimia ja liityin syksyllä Vasemmistoliittoon. Toimin tällä hetkellä niin puolueosastoni Vasemmistolinkin kuin Helsingin piirijärjestönkin hallituksessa. Kiitos luottamuksesta toverit!

Olen saanut myös kunnian toimia Vasemmistoliiton edustajana Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisessä jaostossa, jossa päätämme ja ohjaamme osaltamme, kuinka päiväkoti-, koulu- ja oppilaitoskenttämme toimii ja kehittyy. Toistaiseksi olen lyhyellä kaudellani erityisen tyytyväinen siihen, että saimme näin koronarajoitusten ja nuorison lisääntyneiden vaikeuksien aikana turvattua joustavan perusopetuksen (JOPO) paikkojen säilymisen leikkausuhan alla.